tiistai 4. maaliskuuta 2014

Hearthstone

Pääsin Hearthstonen betaan joulukuussa ja pelasin sitä silloin aika paljon, mutta sittemmin se on hukkunut peliröykkiööni. Nyt kuitenkin innostuin taas pelaamaan ja totesin, että pari matsia Hearthstonea päivässä virkistää mieltä ja sielua. Hearthstone on Blizzardin uusi peli, jossa mätkitään korttia pöytään, rakennetaan pakkoja ja ostetaan uusia kortteja legendaryjen toivossa.

Joskus tulee turpaan niin että soi. Joskus taas pääset itse nöyryyttämään vastustajaasi.
Hearthstonen korttipelissä on todella helpot säännöt. Joka vuoron alussa nostat kortin ja saat pelata pöytään niin monta korttia kuin pystyt. Jokaisella kortilla on hinta, jota mitataan manakristalleilla. Ensimmäisellä vuorolla sinulla on yksi manakristalli, toisella kaksi, kolmannella kolme ja niin edelleen. Pakka täytyy siis rakentaa niin, että sieltä löytyy sekä halpoja kortteja alkupeliin että kalliita mörssäreitä loppupeliin. Jos sinulla on pöydässä minioneja, saat lyödä niillä joko vastustajaa tai tämän omia hirviöitä. Samalla vuorolla, jolla laitat kortin pöytään, et saa vielä lyödä sillä. Lisäksi jokaisella eri sankarilla on oma erikoisvoimansa, joka maksaa kaksi manakristallia ja jota voi käyttää kerran vuorossa.

Mahdollisimman harvinaisia kortteja nyt vaan pakka täyteen, että vastustaja tulee kateelliseksi...
Säännöt eivät kuitenkaan ole ihan niin yksinkertaiset kuin niistä voisi olettaa. Pelissä on valtava määrä erilaisia kortteja, jotka tekevät ties mitä erikoisuuksia. Peruskortteja ovat tauntit, jotka vihollisen täytyy tappaa ennen kuin hän voi lyödä muita komennettaviasi tai sankariasi, ja charget, jotka saavatkin lyödä jo sillä vuorolla, kun ne laitetaan pöytään. Sitten löytyy vaikka mitä. Minulla on mm. kortti, jolla saan yhden vihollisen minionin omakseni, jos hänellä on niitä pöydässä vähintään neljä. Minusta on hieno idea, että tehdään peli hyvin yksinkertaisilla säännöillä, joita sitten väännellään ties kuinka monelle mutkalle kaiken maailman ihmekorteilla.

Jee, kultainen kortti! Niissä on niin hienot animaatiot, että vastustajalla menee pupu pöksyyn.
Hyvin suuri osa Hearthstonea on omien pakkojen kokoaminen, ja siitä pelille ehdottomasti täydet pisteet. Jotta voi pärjätä, on pakko käyttää järkeä ja yrittää kasata oikeanlaiset kortit yhteen. Uusia kortteja ostetaan pelivaluutalla, jota saa suorittamalla päivittäisiä tehtäviä (esim. voita 3 peliä jollakin tietyllä sankarilla tai tapa jonkin verran vastustajien minioneja). Tietenkin niitä voi ostaa myös oikealla rahalla. Uusien korttien avaaminen on jännittävää, ja niitä pääsee ostamaan mukavan usein ihan vain pelailemalla. Jos saa monta samaa korttia (pakassa voi olla jokaista korttia vain kaksi kappaletta), niitä voi muuttaa pölyksi ja craftata siitä uusia kortteja. Itse tykkään Hearthstonesta todella paljon. Ainoa miinus ovat pelaajat, jotka miettivät siirtojaan ihan järjettömän kauan. Onneksi heitä voi uhkailla laittamalla hahmonsa huutamaan heille. I will crush you!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti