lauantai 1. maaliskuuta 2014

The Elder Scrolls Online Beta

Olen unelmoinut Elder Scrolls Onlinesta vuosia. Kun sain kuulla, että se on viimein tulossa, en meinannut uskoa sitä todeksi. Ilmoittauduin betatestaajaksi heti, kun se oli mahdollista. Tietenkään en päässyt betaamaan kuin vasta muutama viikko sitten, jolloin stressitestiin kutsuttiin ilmeisesti kaikki halukkaat. Jännitin koko viikon. Mitä jos se ei olekaan hyvä? Mitä jos petyn taas, kuten Skyrimin kanssa kävi? Viikonloppuun valmistauduttiin täyttämällä jääkaappi pikaruualla ja limsalla. No okei, myönnän, se ei eroa ihan kauheasti normaaleista viikonlopuistani. Tänä viikonloppuna on taas betatesti ja NDA on poistettu, joten voin julkaista kuvia ja tilittää tuntojani.

Oi Morrowind, kuinka kaunis olet!
Onneksi onneksi onneksi minun ei tarvinnut pettyä. ESO on aivan upea. Ensinnäkin se on yksi kauneimmista koskaan pelaamistani peleistä. Maisemat ovat kaiken huipuksi todella vaihtelevia eri alueiden välillä: löytyy Morrowindin ihania sienipuita, aavikkoa, sademetsää ja tylsää lumista vuoristoakin. Betahahmoni on Finds-His-Courage, argonialainen dualwielderi/jousimies. Kun peli julkaistaan, teen altmer-maagin, se on ollut selvä jo vuosia. En ole vielä varma, päädynkö ihan pelkkään taikojen viskelyyn vai johonkin battlemage-tyyppiseen ratkaisuun. Oli kuitenkin ihana päästä nyt betassa Morrowindiin seikkailemaan, sieltä kun on niin kauniita muistoja, eikä sinne sitten altmerilla pääse.

Finds-His-Courage. Argonialaiset ovat upeita!
Taistelusysteemi on kiinnostava. Se ei ole muista mörpeistä tuttu skillientähtäämissysteemi, vaan hiirtä näpäyttämällä huidotaan miekalla, staffilla tai vasaralla. Jousi pitää tietysti virittää ja tähdätä käsin. Sarjan aiemmille peleille on siis pysytty ihailtavan uskollisena. Tämä varmasti jakaa mielipiteet, itse olen aivan haltioissani (no pun intended). Pelissä vaikuttaisi olevan paljon kiinnostavia questeja, joiden tekemisessä on ainakin Morrowindin alueella hyödynnetty hienosti lorea. Siitä miljoona plussaa, sillä olen joskus käyttänyt hyvin paljon aikaa mm. kaikkien Oblivionin in-game-kirjojen lukemiseen. Miksei Elder Scrolls -lorea voi opiskella yliopistossa?

Cheydinhal, blogini tunnuskaupunki.
Käväisin lyhyesti Cyrodiilissa, joka on siis valtava PvP-alue. Sekin oli pullollaan questeja ja kiinnostavia paikkoja. En halunnut tutkia kovin tarkkaan, koska hahmoja ei saa kuitenkaan pitää betan jälkeen. Haluan jättää kaiken hienon löydettävän päähahmolleni, jotta yllätykset eivät mene hukkaan. Kävin tietenkin blogilleni uskollisena Cheydinhalissa etsimässä kellareita. En löytänyt yhtään, jossa minulta olisi kysytty yön väriä. Se onkin ainoa asia, johon olen tässä pelissä pettynyt. Kun ESO julkaistaan kuukauden päästä, olen niin, niin onnellinen.

2 kommenttia:

  1. Tästä tulee kyllä varmasti pakkohankinta. Kaiken näkemäni ja kokemani persuteella koko peli vaikuttaa jopa vähän liian hyvältä ollakseen totta. Mutta sittenhän sen näkee, toivotaan parasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep. Itseänikin vielä vähän varmuuden vuoksi pelottaa :D uskon kuitenkin, että tässä on yksi parhaista peleistä ikinä.

      Poista