keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Bully: Scholarship Edition

Minulla on Steamissa pitkä toivelista, jolta aina välillä ostan hetken mielijohteesta jonkin halvan pelin. Tällä kertaa teki mieli palata yläasteelle kostamaan kiusaajille! Onneksi pelitarjonta on niin valtava, että siihenkin löytyy keinot.

Koulun kovin jätkä!
Bullyn nimi on harhaanjohtava, koska et oikeastaan pelaa siinä mitään kiusaajaa. Okei, voit toki vapaa-ajallasi tunkea lapsia kaappeihin ja roskiksiin ja ammuskella ikkunat rikki ritsalla, mutta päätarinassa puolustat kiusattuja nörttejä ja rökität pahikset. Lisäksi olen niin nössö, etten pysty kiusaamaan ihmisiä edes pelissä, jonka nimi on Bully, joten minun pelaamanani Jimmy on kiltti poju. Parasta on, että olet niin kova jätkä, että voit mättää turpaan kaikkia idiootteja ja voittaa kaikki palkinnot ja kilpailut. Aggressioiden purkautuminen on taattua. Ja se on niin hauskaa!

Mutsi lähetti mulle tän supercoolin villapaidan!
Yläasteella on rankkaa. Etenkin Jimmyllä. Samalla, kun hän yrittää selviytyä oppivelvollisuudestaan, kaikki maailman ihmiset haluavat häneltä ties mitä palveluksia. Ja jostakin syystä hän suostuu niihin kaikkiin. Kun koulun keittäjä aikoo treffeille, Jimmy skeittaa ympäri kaupunkia löytääkseen hänelle tyrmäystippoja. Kun nörttipoju hukkaa paperinsa, Jimmy rökittää puoli koulua saadakseen ne takaisin. Kun englanninopettajalla on alkoholiongelma, Jimmy laittaa potkuilla uhkailevan kollegan pihan remonttiin. Kaikki hoituu.

There is no stopping Jimmy Hopkins!
Kuten kuvista ehkä voi päätellä, pelissä on avattavana valtava määrä toinen toistaan hienompia asuja. Huumoria ei questeista puutu, mutta cutsceneihin saa aika paljon lisää riemua, kun on hienot kuteet. Tykkään tästä hirveästi. Ja en ole siis aiemmin tätäkään pelannut. Laahaan aina hirveästi perässä. Ehkä pääsen vuoden 2014 peleihin vuonna 2022... Rockstarin huumori iskee, nauran yksinäni pelin vitseille kuin hullu. Samalla seuraan kiinnostuneena Jimmyn kamppailua kiusaajia vastaan. Iso miinuspuoli on, että nyt tekee ihan kauheasti mieli ostaa GTA V, mutta yritän hillitä itseni, kunnes hinta tulee edes vähän alaspäin.

Kun pussaa tyttöä, saa helabonuksen.
 Osaa questeista jouduin yrittämään pariin otteeseen, koska kontrollit eivät aina totelleet. Kun yritin hajottaa ritsalla lampun, Jimmy päättikin ampua vartijaa naamaan, ja sitten mentiin. Kun viimeinkin sain ärsyttävän sneakkailutehtävän melkein loppuun, kello tuli pelissä 2 yöllä ja Jimmy teki mitä kuka tahansa 15-vuotias poika siihen aikaan: pyörtyi väsymyksestä, ja tehtävä toki failasi. En myönnä mitään, mutta saatoin kirkua ja kiskoa hiuksia päästäni. Läpipeluuseen meni 17 tuntia. Jätin tosin keräiltävät keräilemättä, koska niitä oli ihan tolkuttomasti. Pelin ei tarvitse olla uusi ja kiiltävä, jotta sen parissa voi viihtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti