sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Lanit

Perjantaina klo 22 saapui neljä tamperelaista Savon sydämeen. Asetuimme siis kuuden hengen voimin koko viikonlopuksi tänne meidän kaksioomme. Sopu sijaa antaa, jos ei anna niin tapellaan. Lanit saivat alkaa! Tilaa ei tosin paljon tarvittu, sillä jokainen istui tyytyväisenä paikallaan tietokoneidensa ääressä kaksi vuorokautta. Mitä nyt välillä vähän keitettiin kahvia, tilattiin pitsaa ja nukuttiin. Olen ollut laneilla vain kerran aiemmin pari vuotta sitten, mutta oli niin hauskaa, että näitä pitää ehdottomasti järjestää jatkossakin. Tai käytännössähän meillä on täällä kotosalla hyvin usein menossa kahden hengen lanit, mutta ehkä sitä ei lasketa. Peleinä meillä oli Starbound, Team Fortress 2 ja Dota 2.

Koko laniporukka yhdessä kuvassa.
Starbound on vielä keskeneräinen, mutta ihan hyvin sitä jo pelasi. Yrittäessämme vaihtaa planeettaa serveri tosin kaatui, joten keskityimme lähinnä kaivautumaan maan alle tehden vaihtelevissa määrin yhteistyötä ("jaaha pitää taas vissiin mennä kattomaan mitä toi Inkku on löytäny, kun se on ollu niin pitkään hiljaa"). Meillä Terrariaa pelanneilla oli kyllä tietynlainen kotikenttäetu ("hei miks tää maailma on ihan täynnä tyhjiä arkkuja?"). Starboundia haluan ehdottomasti pelata lisää myöhemmin, mutta ajattelin odotella, että siitä tulee vähän valmiimpi.

Medic kyllästyi viimein turhaan huuteluun.
Team Fortress 2:ssa pelasimme mann vs. machine -pelimoodia, jossa yhteistyönä puolustaudutaan hyökkäävien robottien aaltoja vastaan. En ollut pelannut TF2:sta aiemmin, mutta sillä ei ollut mitään merkitystä kaikkien räiskiessä ja mäiskiessä joka suuntaan kuin viimeistä päivää. Tykkäsin eniten pelata heavya tai medicciä. Eräs tiimiläisemme löysi jälleen sisäisen partiolaisensa, mutta panosti aivan liikaa hyppykorkeuteen ("mä en healaa sua enää, jos vielä katkot jalkas ennenku peli on ees alkanu").

Dotasta en muistanut ottaa kunnon kuvia. Ymmärrät, jos olet joskus pelannut Dotaa.
Dota 2:n pelaaminen oli vähän jännittävää, sillä porukassa oli Dota 2 -veteraani, HoN-veteraani, LoL-veteraani sekä pari kappaletta meitä nubuja, joille mobapelit eivät ole kovin tuttuja. Itse olen pelannut Dota 2:sta n. 50 peliä, mutta siitä on jo varmaan puolitoista vuotta aikaa (menetin hermoni ihan karmaisevaan pelaajakuntaan ja lopetin). Muita mobia en olekaan pelannut. Pelasimme 3 vs. 3 ja täytimme loput paikat boteilla, mikä oli rentoa ja hauskaa. Pelasimme myös pari peliä 5 hengen tiimillä randomeja vastaan. Minulla oli todella hauskaa, kun kukaan ei haukkunut minua lyttyyn chatissa, kuten aiemmin lyhyeen loppuneella dotaurallani. Ehkä pitäisi vain kovettaa itsensä ja ryhtyä pelaamaan. Tai laittaa koko oma tiimi mutelle randompeleissä.

Kiitos koko porukalle, oli aivan mahtava viikonloppu. Tervetuloa uudelleen.

2 kommenttia:

  1. Tuli ennakkotilattua tuo Starbound kauan aikaa ennen early accessin julkaisua ja pitäisi sitä saada joskus pelattua kunhan vaa kunnon innostuskärpänen puraisi. Terrariassa tosiaan oli ärsyttävää/"epäreilua" se että jos porukka lähti sooloilemaan itsestään sinne luolastoihin ja otti omiin taskuihin kaikki aarteet ennenkuin muut kerkeävät paikalle :P t: nimim. haluaa edetä luolastoissa mielummin porukalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, riippuu kyllä hirveästi porukasta :D mitä parempia kavereita, sen enemmän niitä täytyy kiusata... Pienemmällä porukalla tulisi varmaan pysyttyä yhdessä helpommin.

      Poista